I anslutning till fotoutställningen Poesi i ljus ges föreställningen Livsresan-En resa i ord och ton, tid och rum i Gäddeholms Café söndag 18 november kl 14. Gruppen bakom föreställningen är Dorthe Jensen Sevilla dikt, Karin Enblom textläsning,dikt, Karin Ullvin, fiol och Frans Einarsson, gitarr. 

En presentation av de fyra

Frans Einarsson spelar gitarr och kommer från Västerås. Han har studerat vid musikhögskolan i Örebro samt vid Gnesinyakademien i Moskva. Frans spelar förutom i sällskap med Karin, även i olika ensembler bland annat gitarrtrion Caspàr.

Karin Ullvin spelar fiol och är från Köping. Hon har gått Mälardalens högskolas kammarmusikerutbildning och spelar sedan många år irländsk musik i banden SIR REG och Banshee Rebels.

Dorthe Jensen Sevilla är från Västerås och har under lång tid haft ett stor intresse av teater och senare även av skapande dans. Hon är medlem i Studio Westmannia. Sin teaterutbildning har hon fått vid Calle Flygares Teaterskola. Hon har medverkat i föreställningar på Västmanlands teater och som statist i tvserier och filmer.

Karin Enblom har också alltid haft ett djupt teaterintresse. Hon har spelat amatörteater i Svaråensemblen samt i England där hon bott en period. Fotografi är en annan konstnärlig form som ligger henne varmt om hjärtat.

Om programmet

Det blir ett finstämt program där texter av den franske författaren Philippe Delerm och Dorthe samt Karin varvas med musik av den argentinske tangomusikern och kompositören Astor Piazzolla, amerikanske musikern Andy Statman men också av Karin Enblom och Frans Einarsson. Bland annat kommer vi att få höra deras tolkning av Johan Sebastian Bachs och Charles Gounods Ave Maria skriven för violin och piano. Nu blir det fiol och gitarr.

Välkommen till en novembersöndag i kulturens tecken i Gäddeholms Café