Oj! Vad mycket publik!

 

 

Onsdagkväll 30 juni kl  23.05

Ikväll provade vi med kvällsöppet i Gäddeholms café och ett litet program.  Vår grabb Carl-Johan Kihl spelade och sjöng utomhus i den ljumma sommarkvällen medan solen sjönk i strandängarna och färgade himlen röd över Björnön.

Än en gång blev vi tagna på sängen över alla gäster som hittade till Gäddeholms café. Vi som visionerat om hur vi skulle driva ett litet lugnt landsbygdscafé….

 Ikväll ringlade kön till serveringsdisken genom hela caféet.  Kom det hundra? Eller hundrafemtio?  Om invigningen den 20 juni var en publiksuccé så vad ska vi kalla detta?

Det var över all förväntan. Fantastiskt roligt! Och gör oss både rörda och ödmjuka inför den nya uppgiften att driva café i Gäddeholm.

Men vi beklagar att våra kunder fick stå och vänta så länge ikväll för att få sin fika! Och för att det blev stress bakom disken.  Tack för tålamodet!

 Vi kanske bör ha bordsservering under den här typen av programkvällar?  Eller i alla fall bre mackorna i förväg? Men det hade vi ju gjort! De tog slut. Vi får fundera hur vi hittar bättre rutiner i det lilla caféet som vi vill ska bli till glädje med sina gamla, lokalhistoriska bilder och programpunkter med olika teman.

Nästa onsdagkväll 7 juli  får vi besök av förläggaren Arne Olofsson som givit ut tre deckare i Västeråsmiljö.

Om vi lyckas inspirera honom tillräckligt kanske han ger ut en deckare med mord i Gäddeholmsmiljö nästa år.

 

Ann-Christine Kihl