I strålande väder och till musik av Carl-Johan Kihl invigdes Gäddeholms cafe söndagen den 20 juni.

Det kom oerhört mycket folk till premiären för Gäddeholms Café på Gäddeholms Herrgård. De boende i Gäddeholm hade synbarligen gått man ur huse för att vara med. Nyfikna hade också kommit från det nybyggda området Herrgårdsängen och från angränsande byar t ex Fröholmen. Många stadsbor hade också uppmärksammat invigningen och kommit med bil eller t o m promenerat den nya gång- och cykelvägen från Björnöbron.

 

Bland besökarna syntes bla tre generationer brukare av herrgården. Familjen Skure, som nu driver det levande lantbruket på gården, kom med en välkomstblomma. Sten Unnerstedt  som köpte egendomen av "Noppe" Lewenhaupt 1997 och sedan sålde till kommunen 2003 var där med sin hustru. Sten var förresten med i det hektiska slutskedet och hjälpte oss paketera upp och montera bord och stolar. Men där fanns också Elisabeth Forsberg, från släkten Lewenhaupt med många minnen från den tiden på herrgården. 

Invigningen Göran JohanssonGöran Johansson som representant för Gäddeholms AB, det kommunala bolag som nu äger och förvaltar Herrgården invigningstalade. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elisabeth Forsberg invigdeElisabeth Forsberg klippte av det blågula bandet och förklarade Gäddeholms Café invigt. Samtidigt kan man säga invigdes också en utställning med historiska bilder från Gäddehom.

 

 

 

 

 

Cafeet kommer nu under sommaren att hålla öppet  mellan 11-17 onsdag till söndag samt även 19-21 på onsdagar.