En korp på takbjälken, en vilande kvinna på hisstaket. Är det vita frun eller månne ett troll som förvandlat sig till en vacker dam? Hon skulle kunna blanda sig med de festklädda gästerna på Erik och Ewas silverbröllopsfest 1906. Konstnär Anna Granberg. (En del av den nya utställningen på Gäddeholms Café)

 

En helt ny utställning finns att beskåda när Gäddeholms Café säsongsöppnar nu på lördag 15 februari. Utställningen är på övervåningen på Torkvinden  Tillsammans med uställningen Herrgårdsliv- 200 år med släkten Lewenhaupt på Gäddeholm  har en grupp konstnärer i Västerås arbetat fram utställningen Folktro- väsen och djur ur svensk folktro.  Medverkande konstnärer är Tapani Björkbacka, Sophie Elmén, Anna Granberg, Veronica Lehtonen, Emma Mohlin och Susanne Torstensson.

Vernissagen blir kl 12 men hela utställningen finns att se från kl 11 när Caféet öppnar. Gäddeholms Café har öppet lördagar och söndagar samt helgdagar kl 11-16  under vintern och våren. Lörd -söndag 1-2 mars är utställningen stängd för besökarna eftersom Torkvinden är uthyrd.

Text o foto: Göran Kihl