Det sägs att det har varit dåligt väder i sommar. Men Gäddeholms Café har med nästan 4000 besökare överträffat förra sommarens besöksrekord.

Nu har också en om- och utbyggnad av cafeet påbörjats.

Jocke och Jonas från byggföretaget Elvbygg AB har börjat arbetet i den bortre delen av cafébyggnaden som kommer att inrymma ett nytt företag med butik och utställningslokal för allmogemöbler och tillbehör.

rnGäddeholms Café kommer efter ombyggnationen att ha ännu en cafélokal på nedre botten samt det bästa av allt en stor lokal på övre våningen med trappa och handikapphiss. Det kommer att ge bättre möjligheter till utställningar och programverksamhet. Inte minst den nya föreningen Gäddeholms Byalag får möjligheter att utveckla sin verksamhet. Men här kommer också det övriga föreningslivet i området att kunna samlas. Lokalen blir också perfekt för företag att lägga konferenser i  och samtidigt uppleva den härliga miljön här i Gäddeholm. Går du i giftastankar eller fyller år så har du också här en perfekt festlokal.

Genom samarbetet mellan det kommunala bolaget Geddeholms AB, som förvaltar fastigheterna vid Gäddeholms Herrgård, Gäddeholms Café och Gäddeholms Byalag har projektet erhållit EU stöd med 1,1 miljoner kronor.(Leaderprojektet Norr Mälarstrand).

Gäddeholms Café är öppet under hela byggnadsperioden lördagar och söndagar. Det finns alltså goda möjligheter att följa förändringen på plats under hösten och samtidigt få en fika eller en bit mat.  

Göran Kihl