Gruppen Paloma har funnits i 2 år men torsdag 3 aug var det premiär för dom på musikkvällarna vid Gäddeholms Café. Det blev en mycket lyckad kväll. Trots gråmulen himmel och senare också lite regn  kom det mycket publik. Paloma gjorde fina covertolkningar mede stämsång, gitarr och rytminstrument. Från vänser ser vi Lovisa Linder, Maria Berlin och Patric Lea. Två torsdagar återstår. Torsdag 10 aug är det bluesbandet Bad Condition från Västerås som äntrar scenen. Den 17 aug avslutas musikkvällerna med Trio Kontrast.

Göran Kihl

Det sägs att det saknas jazzställen i Västerås. Men när gruppen D.E.T spelade vid Västerås Café i torsdags bjöds det verkligen på jazz av högsta kvalitet. Det bjöds på kändajazzstycken, egna kompositioner och fina arrangemang av våra mest älskade folkvisor allt med ett lekfullt och publikvänligt anslag.  Vädret var strålande och det blev publikrekord för säsongen. Musikkvällarna fortsätter varje torsdag.

Läs mer: Härlig jazzkväll i Gäddeholm

Ni missar väl inte torsdagarnas musikkvällar vid Gäddeholms Café. Torsdag 13 juli är det dags för Kongshaug/Jansson Duo. Isabelle Kongshaug sjunger och Jonas Jansson ackompanjerar på gitarr. Västeråsbördige Isabelle har glatt oss vid cafeet tidigare somrar. Det ska bli spännande att lyssna på henne igen. Hon har gått vidare med sina sångstudier. Hon har i juni avslutat sina studier i jazzmusik vid universitetet i Stavanger i Norge.

 

Kommande program vid Gäddeholms Café

 

 

Läs mer: Torsdag 13 juli kl 19 Kongshaug/Jansson Duo

Kongshaug/Jansson Duo det vill säga Isabelle Kongshaug och Jonas Jansson bjöd på en riktig högtidsstund i torsdags med mycket egen komponerad musik och texter jazz, folkvise, blueskänsla. Återigen sken kvällssolen behagligt över den talrika publiken och artisterna på cafeets uteservering. Nu på torsdag 20 juli kommer gruppen D.E.T på besök. En spännande ny grupp under ledning av pianisten Gustav Elg Tyskling på piano och Alexander Dellerhagen på saxofon.

Vi har haft en sagolik tur med vädret våra tre gångna musikkvällar. Meteorologerna lovar fint väder även torsdag den 6 juli då cafeet gästas av Organic Organ Trio. Det har ju klagats på att det saknas jazzställen i Västerås. Här blir det dock jazz av allra högsta klass när musikerna Simon Jonsson på orgel, Oskar Cederblad trummor och Viktor Rydström på gitarr släpper loss. Konserten är på Gäddeholms Cafés uteservering. Skulle vädret försämras så flyttar konserten upp till Torkvinden på cafeets övervåning.

Läs mer: Torsdag 6 juli kl 19 Organic Organ Trio