Fyra torsdagkvällar i november arrangerar Gäddeholms Byalag tillsammans med Gäddeholms café en programserie på Torkvinden i Gäddeholms Café med text och ord i dess olika former som tema.

Först ut torsdag 2 nov kl 19 är minirevyn  Andreas Sköld presenterar Andreas Sköld. Andreas är en av Västerås mest mångkunniga och roliga scenkonstnärer med rader av minnesvärda nummer i Vallbyrevyn och senare Nyårsrevyer. Numera är han  "TV-kändis" i Falkenbergsrevyn. Hans föreställning innehåller pärlor från tidigare revyer men också nyskrivna nummer. Fantastiskt kul att ha Andreas här i Gäddeholm. Programmets längd cirka 50 min och ingår i Kultur i stadsdelarna med stöd av Västmanlands Teater. Fri entrè. Det är ingen förbokning av platser utan kom i tid. Serveringen är öppen i samband föreställningen.

Kommande torsdagsprogram

 Torsdag 9 nov kl 19.00 I minnenas kölvatten. Författaren och journalisten Ann-Christine Kihl berättar och visar bilder från sitt arbete med boken Ö-gonblick- bilder av Mälarens människor. Möt mystiken kring tysken Koux på Aggarön, sega Elsa på Grisslingen eller den stora katastrofen för båtbyggare Bohlin i Ormhäll och hans hustru en höstdag 1907. Det och mycket annat får ni höra men också hur författaren och hennes familj som nya Västeråsare upptäcker Mälaren. Programmets längd en dryg timme. Fri entré. Serveringen är öppen och det finns möjlighet att köpa boken och få den signerad av författaren.

Torsdag 16 nov kl 19. Ord och många visor. Ett triangelmöte mellan vissångarna och visdiktarna Anders Caringer, Lars Hedberg och Göran Kihl. Samtal och naturligtvis i första hand mycket musik när tre lokala vislyriker med kan vi förmoda ganska olika framtoning presenterar sig. Programmets längd 2x40 min. Serveringen är öppen före och i pausen. Fri entré.

Torsdag 23 nov kl 19 Slutdestination Mogadishu. Ann-Christine Kihl återkommer. Men nu handlar det om hennes senaste bok om krigsjournalisten och fotografen Martin Adler från Västerås som mördades i Mogadishu, Somalia 2006. En stark berättelse med unika bilder där vi får följa hans uppväxt i Västerås och hans dramatiska resor till snart sagt världens alla krigsskådeplatser. Programmets längd en dryg timme. Fri entré. Serveringen är öppen och det finns möjlighet att köpa boken och få den signerad av författaren.